Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)
Het is een tweejarig programma om een gezonde leefstijl te bereiken en vooral te behouden.
Wat is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)?
Een gecombineerde leefstijlinterventie is een tweejarig programma voor volwassenen met (ernstig) overgewicht. De interventie bestaat uit een behandelfase gevolgd door een onderhoudsfase en wordt vormgegeven door individuele- en groepsbijeenkomsten. Het doel is om een gezonde leefstijl te bereiken en vooral te behouden. Dit gebeurt door middel van een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en duurzame gedragsverandering.
Wanneer kom je in aanmerking voor een GLI?
- Volwassenen met een BMI tussen de 25 en 30 met een grote buikomvang (vanaf 102 centimeter bij mannen en 88 centimeter bij vrouwen).
- Volwassenen met een BMI tussen de 25 en 30 met een normale buikomvang maar een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes type 2.
- Volwassenen met een BMI van meer dan 30.
- Volwassenen met voldoende motivatie om gedrag te veranderen.
Welke GLI programma’s zijn er in de gemeente Assen?
- Beweegkuur
- Cool
- Slimmer
- GLI +
Hoe kan ik deelnemen aan en GLI?
De gecombineerde leefstijlinterventies worden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekeraars. Hiervoor is wel een doorverwijzing nodig van een huisarts.
Bewegen binnen de GLI niet vergoed
Het daadwerkelijke bewegen wordt door de deelnemer gerealiseerd in de eigen woon- en leefomgeving en maakt geen onderdeel uit van de interventie zelf. Veel deelnemers hebben weinig ervaring met bewegen en moeten drempels overwinnen om in beweging te komen. Hierbij kan een buurtwerker sport ondersteuning bieden.